• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vergne is a Ferrari tesztpilótája lesz, de la Rosa távozik

Forma-1 Hírek - Vergne is a Ferrari tesztpilótája lesz, de la Rosa távozik

Készült: 2014.december.24 14:23 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Ferrari bejelentette, a jövő évtől Jean-Eric Vergne a Scuderia Ferrari tesztpilótája lesz és a szimulátorban fejleszti majd az autót. A korábbi tesztpilóta, Pedro de la Rosa távozik a csapattól.
Az már korábban kiderült, hogy Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel munkáját teszt- és harmadik számú pilótaként Esteban Gutierrez segíti. A csapat most közölte, Marc Gene és Davide Rigon tesztpilóták lesznek, míg Pedro de la Rosa az év végén távozik a csapattól.

"Az egész csapat nevében üdvözlöm Jean-Eric-ket, aki biztos vagyok benne, fontos munkát végez fejlesztési munkánkban a szimulátorban" - mondta el a Scuderia Ferrari általános igazgatója és csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene. "Pontosan illeszkedik programunkba, amelynek célja a fontos területek javítása, erősítése, valamint a már most erős és profi munkát végzők további támogatása."

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok a Ferrari családhoz és a Formula-1 történetének legtekintélyesebb csapatának tagja lehetek" - tette hozzá Jean-Eric Vergne. "A cél egyöntetűen az, hogy a Scuderiát visszasegítsük a dobogó tetejére. Miután két évet dolgoztam szimulátorban Formula-1-es élcsapatnál és három évet versenyeztem a Toro Rossónál, tapasztalatom nagy segítség lesz abban, hogy a csapat visszatérjen a győzelem útjára. Várom már, hogy beteljesüljön álmom, a Ferrari Formula-1-es csapat tagja legyek és a tifosik minden lépésemet kövessék."

Belépés