Forma-1 Hírek - Hamilton lett Európa Sportolója

Készült: 2014.december.31 00:20 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Lewis Hamilton egy újabb díjat zsebelhetett be második Formula-1-es világbajnoki címe után. A brit pilóta a lengyel hírügynökség által alapított Év Európai Sportolója Díjat kapta meg, amelyről 18 sport hírügynökség szavazott.
2014-ben a Mercedes pilótája 82 ponttal szerezte meg a díjat a német kapus Manuel Neuer (81 pont) és a teniszező Novak Djokovic (74 pont) előtt. A negyedik helyen 72 ponttal Christiano Ronaldo végzett.

Alex Zanardi, a korábbi Formula-1-es pilóta közölte, 2014-ben a Formula-1 megfelelő világbajnokot koronázott.

"Nem az autóról beszélek, hanem a pilótáról. Véleményem szerint Hamilton a legjobb a mezőnyben. Talán ő az egyetlen, aki abszolút meg tudja közelíteni Alonsót."

Ami Sebastian Vettelt illeti, Zanardit a német pilóta nem győzte meg.

"Azt hiszem, Vettel nagyszerű pilóta, de talán nincs Hamilton, vagy Alonso szintjén. Azonban egy nagyon, nagyon versenyképes pilótáról beszélünk, aki jó lendülettel megy Maranellóba. Az autótól eltekintve, amely természetesen fontos, érdekes lesz megfigyelni, Vettel és Räikkönen hogyan teljesít 2015-ben. 2014-ben Sebet Ricciardo legyőzte és pontosan ez volt a helyzet Kimivel Fernandóhoz képest. Hogyan tud majd a Ferrari párosa egy olyan autóval boldogulni, amelyről azt mondják nekünk, hogy nem lesz a legjobb? Érdekes lesz figyelni teljesítményüket."

Belépés