• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Lotus is az összeomlás szélére került?

Forma-1 Hírek - A Lotus is az összeomlás szélére került?

Készült: 2014.december.31 00:22 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Elképzelhető, hogy a jövő évben egy újabb csapat követi a Caterham és a Marussia példáját és távozik a Formula-1-ből. A Caterham, bár csődeljárás alatt és reménykedik a 2015-ös rajthoz állásban, de a Marussia ingóságait és gyárát már eladták.
A Formula-1 üzleti újságírója, Christian Sylt szerint a csapatnak motort és technológiát szállító Ferrari és McLaren állítólag 25, illetve 11 millió dollártól esik el.

Sylt szerint Geoff Rowley csődbiztos pontosan tudja, hogy a Marussia nem áll rajthoz 2015-ben.

Most egy harmadik csapat indulása is veszélybe került, amelynek következtében a 2015-ös rajtrácsra csak 16 autó állhat fel. A 2014-es szezont még 11 csapat 22 autóval kezdte meg.

A sport egyre növekvő költségei azonban elviselhetetlenné kezdtek válni és a Stratégiai Csoport legutóbbi ülésén sem sikerült ezen enyhíteni.

"El kell felejteni az ünnepi hangulatot" - közölte a Times. "Vannak emberek, akik Karácsonykor kiisszák az utolsó kortyot is a pohárból és láthatóan senki nem akar ezzel tenni semmit."

A 2015-ös legújabb nevezési listán a Lotus csapat neve mellett egy feltételes indulási jog szerepelt.

Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke elmondta, már egy évvel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy a szerény költségvetésű mezőny végi csapatok, mint a Caterham és a Marussia az összeomlás szélén vannak.

"Most olyan csapatokról beszélünk, akik 155 millió dollár feletti költségvetéssel rendelkeznek és több, mint 350 embert foglalkoztatnak. A jövő évben hasonló figyelmeztetést kell tenni, de senki nem látja, mi folyik és milyen sürgős dolgokat kell megtenni. Olyanok ők, mint azok a hajósok, akik a Titanic fedélzetén a nyugágyakat rendezgetik akkor, amikor a hajó már süllyed."

Belépés