• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari osztrákokkal dolgozik Formula-1-es erőforrásán

Forma-1 Hírek - A Ferrari osztrákokkal dolgozik Formula-1-es erőforrásán

Készült: 2014.december.31 00:41 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Ferrari mindent megtesz azért, hogy turbó V6-os erőforrásán és autóján javítson, miután fakón kezdte a Formula-1-ben az új korszakot.
A sport három 2014-es motorgyártója közül csak a maranellói márka volt az egyetlen, amely az idei évben nem tudott futamot nyerni.

A Ferrari, a Renault gyári csapata, a Red Bull és még a McLaren-Honda is kijelentette, szeretnének véget vetni a jelenlegi motorbefagyasztásnak, mivel véleményük szerint ha ez nem sikerül, akkor a Mercedes dominanciája évekig folytatódik még.

"A Formula-1-nek alapvető feladata az autóipari technológia" - mondta el a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne. "Így remélem, képesek leszünk sokkal erősebb motorokat pályára vinni, de anélkül, hogy tovább növekednének a kiadások."

Az Omnicorse szerint a Ferrari most az AVL motorfejlesztési óriással vette fel a kapcsolatot, annak ellenére, hogy az osztrák cég a Red Bullal sokkal szorosabb kapcsolatot ápol. A lap úgy tudja, az AVL mérnöki csapata már keményen dolgoznak Maranellóban.

A La Gazzetta dello Sport közlése szerint azt követően történtek radikális változások a Ferrarinál, hogy Marchionne felismerte, a 2015-ös projekt, amelyet október végén befejeztek, nagyon hasonló volt a 2014-es autó projektjéhez.

Az újság szerint a 2015-ös autó valószínűleg már nem kap porszívó orrkiképzést, sokkal inkább a Red Bull autójára hasonlít majd.

Belépés