• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Horner: A vártnál nagyobb volt a hátrány

Forma-1 Hírek - Horner: A vártnál nagyobb volt a hátrány

Készült: 2015.január.04 19:22 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Christian Horner beismerte, sokkoló volt számára a Renault teljesítménybeli hátránya a Mercedesszel szemben a 2014-es bajnokságban.
A Red Bull tavaly elveszítette meghatározó szerepét a Formula-1-ben, mivel a Mercedes vált domináns erővé. A Red Bull Renault erőforrásának nemcsak a megbízhatósággal, de a sebességgel is problémái voltak a Mercedes egységével szemben.

Miközben a brackley-i csapat mindkét világbajnoki címet megszerezte, a Red Bull a második helyre csúszott vissza, Daniel Ricciardo csak három győzelmet tudott aratni a 2014-es szezonban.

"Azt hiszem a Mercedeshez képest a különbség a vártnál nagyobb volt" - ismerte be Horner. "Aggódtunk, hogy hátrányban leszünk, de közel sem számítottunk ekkora lemaradásra. Azt hiszem először gratulálni kell a Mercedesnek, akik hihetetlen munkát végeztek az erőforrással. Úgy érzem, a Renault-val mi rosszabb helyzetben voltunk, egy versenyképtelen, megbízhatatlan motort használtunk. De dicséret illeti a vállalatot, mert a megbízhatóságon sikerült javítani. Most a teljesítménybeli hátrányra kell koncentrálni."

A csapatfőnök jobb 2015-ös szezonra számít, abban bízik, hogy a Renault-nál történt változások eredményeképpen sokkal jobb lesz a kapcsolatuk a Red Bullal.

"Úgy érzem a Mercedes stratégiailag sokkal jobban dolgozott, mint a Renault. Erre készültünk és a Renault-t is erre késztettük, de sajnos a menedzsment megváltoztatása már túl későn történt ahhoz, hogy a 2014-es szezont befolyásolja, de remélhetőleg komolyabb hatással lesz a következő évekre."

Belépés