• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Formula-1 motorgyártói Genfben egyeztetnek

Forma-1 Hírek - A Formula-1 motorgyártói Genfben egyeztetnek

Készült: 2015.január.06 17:23 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Kedden Bernie Ecclestone rendelkezésére a négy motorgyártó - a Mercedes, Renault, Ferrari és Honda - képviselői Genfben tanácskoznak.
A Formula-1-et irányító üzletember a 2016-os évről szeretne egyeztetni, miután Ecclestone új, erősebb, olcsóbb és zajosabb erőforrást vezetne be.

A német Auto Motor und Sport jelentése szerint Ecclestone sokkal agresszívebb kinézetű autókat is szeretne, amelyeket nehezebb vezetni és izgalmas nézni.

Niki Lauda, a Mercedes csapat elnöke azonban ellenzi ezt.

"Valami értelmeset akkor lehet csak tenni, ha ezt 2017-re halasztjuk. A Honda nemcsak egy szezonra szeretne motort építeni. Némi stabilitásra szükség van, máskülönben minden elképesztően drága lesz."

A 2016-os szezon előtt azonban a 2015-ös év is a mezőny előtt áll és jelenleg még nem tiszta, hogy hány csapat áll rajthoz.

A Marussia és a Caterham ellen csődeljárás indult és a Caterham még nem közölte, ott lesz-e a 27 nap múlva kezdődő jerezi teszten.

"Az érdekelt felekkel folyik a tárgyalás" - közölte hétfőn a csődbiztos, Henry Shinners. "De ha a teszt előtt nem sikerül vevőt találni, mi nem fogunk pénzt adni a tesztelésre."

Belépés