• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kevés az esély a Manor életben maradására

Forma-1 Hírek - Kevés az esély a Manor életben maradására

Készült: 2015.január.06 17:33 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A csapatfőnök, John Booth szerint, amennyiben a Manor Formula-1-es csapatnak (korábban Marussia), nem sikerül vevőt, vagy befektetőt találnia két héten belül, akkor elbúcsúzhat az idei Formula-1-es szerepléstől.
A Marussia a 2014-es szezon vége felé került nehéz helyzetbe, amikor a pénze elfogyott és ezért ingóságait elárverezték. Azonban a csapat szinte már majdnem kész 2015-ös autójával és ha sikerül a következő két hétben befektetőt találniuk, akkor képesek lehetnek két karosszériát összerakni a szezonnyitó, ausztrál versenyre.

"Nagyon kevés az esély rá, de kissé késve vagyunk" - közölte Booth. "Két hét alatt elő kell állni valamivel. Szóval még van esély. Tárgyalunk befektetőkkel és ezek pozitív megbeszélések. Sok embertől pozitív visszajelzéseket kapunk, de valójában a határmezsgyén vagyunk és nagy kérdés, hogy mi lesz. Sok, kemény munkát kell elvégezni, a csapatnál jó emberek dolgoznak és próbáljuk a lehető legtöbb alkalmazottat megtartani."

A csapat különleges helyzetben van, amennyiben 2015-ben rajthoz áll, 40 millió font pénzdíjat kap azért, mert 2014-ben a kilencedik helyen végzett a bajnokságban. Booth szerint ez vonzó lehet a befektetők számára.

"Ironikus dolog, hogy a 40 millió fontot nem kapjuk meg, ha az álom összedől. De ez egy vonzó elem a lehetséges befektetők számára. Közel öt évig nem kaptunk pénzt."

A csapat éves költségvetése körülbelül 60 millió font, így a befektetőknek "csak" 20 millió fontot kellene kockáztatniuk azzal a tudattal, hogy a szezon végén 40 millió fontot kapnak.

Belépés