Forma-1 Hírek - Bianchi: Él még a remény

Készült: 2015.április.15 08:07 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Philippe Bianchi, a Formula-1-es pilóta, Jules édesapja beszélt fia harcáról és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a családot. Több, mint hat hónappal Bianchi Japán Nagydíjon történt balesete után a 25 éves francia továbbra is kómában fekszik a nizzai kórházban.
"Számunkra a világ 2015 október 5-én omlott össze" - közölte Philiipe. "A kérés, amire senki nem tud válaszolni, hogy milyenek az élet iránti kilátások: sikerülni fog-e neki? Lebénul, vagy normál életet tud-e folytatni? Azt hiszem, egy ilyen baleset sokkal sokkolóbb, mint a halál. A fájdalom végeláthatatlan. Naponta megpróbáltatások érik az embert. Azoknak, akik rá gondolnak, szeretném megköszönni ezt és szeretném elmondani, hogy amikor lesz, beszámolunk a hírekről, legyen az jó, vagy rossz."

Bianchi édesapja elmondta, csak nagyon keveset tud közölni Jules egészségi állapotáról.

"Az egyetlen dolog, amit elmondhatunk, hogy keményen harcol, ahogyan mindig is tette a baleset előtt és után. Jules minden nap maratont fut. Orvosi szempontból állapota stabil. Önálló, nincsenek fizikai problémái. Szervei segítség nélkül működnek. De továbbra is kómában van. Egy ilyen baleset után tudjuk, nagyon lassú a fejlődés. De ahhoz képest, amit a japán professzor, aki operálta őt Yokkaichiben, nekünk elmondott, teljesen más a helyzet. Amikor édesanyjával megérkeztünk, hogy meglátogassuk Jules-t, nem volt remény. Maradandó sérülések is szóba kerültek. Elmondták, hogy egy évig nem hozhatjuk haza, de hét hét után erre sor került, mert Jules gyorsan elkezdett önállóan lélegezni. Most, az orvosok azt mondják nem tudnak külön beavatkozást tenni. A legfontosabb, hogy Julest ösztönözzük, hogy érezze a folyamatos jelenlétünket. Így minden nap váltjuk egymást - édesanyja, lánytestvére, fiútestvére és én. Német barátnője, Gina is bemegy hozzá, aki most itt él."

Az idősebb Bianchi elmondta, Jules időnként a mozgás jeleit mutatja, de lehetetlen megmondani, mi ennek a kiváltó oka.

"Amikor ágya mellett vagyunk, látjuk, hogy valami történik. Néha sokkal aktívabb, többet mozog, megszorítja kezünket - de ez pusztán reflex, vagy valóság? Nehéz megmondani. Jules fiatal. 25 éves. Fizikálisan nagyon erős, mivel túlélt egy 93G-s becsapódást. Nagyon büszke vagyok rá, mindig az is voltam. De most... Egy nagyon csodálatos munkát végez. Javul. Reménykedünk. A következő lépés az lenne, hogy felébredjen a kómából."

Belépés