Forma-1 Hírek - Pert indít a Bianchi család

Készült: 2016.május.28 08:06 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Pert indít a Bianchi család
Jules Bianchi családja bejelentette, jogi pert indít Angliában az FIA, a Formula One Group és a Marussia csapat ellen fiúk halála miatt.
Bianchi tavaly, 25 éves korában hunyt el, miután súlyos fejsérüléseket szerzett a 2014-es Japán Nagydíjon történt balesete során, amikor egy mentést végző traktor alá szorult be.

Az FIA hivatalos közleménye szerint a körülmények kivizsgálása után arra jutottak, hogy a Formula-1-ben dolgozók nem hibáztak és közölték, Bianchi nem lassított megfelelően.

Bianchi családja több hónap mérlegelés után úgy döntött, pert indít.

"Szeretnénk igazságot Jules-nak és a döntések igazságát megtalálni, azt követően, hogy fiúnk elhunyt a 2014-es Japán Nagydíjon történt balesetben" - közölte Bianchi édesapja, Philippe. "Családként több megválaszolatlan kérdésünk van és úgy érezzük, Jules balesete és halála elkerülhető lett volna, ha nem követnek el sorozatban hibákat."

A Stewarts Law vállalta a Bianchi családjogi képviseletét.

"Jules Bianchi halála elkerülhető lett volna" - közölte a vállalat nevében Julian Chamberlayne. "Az FIA balesetet vizsgáló testülete több ajánlást adott a Formula-1 biztonságának javítására, de nem határozták meg pontosan, milyen hibák vezettek Jules halálához. Meglepő és lehangoló volt a Bianchi család számára az FIA testületének következtetései, mert néhány tényezőt szem előtt tartva Jules-t tették hibássá. A Bianchi család szeretné lefolytatni a jogi eljárást, hogy válaszokat kapjon kérdéseire és minden mulasztásra fény derüljön. Ez fontos, ha a jelenlegi és a jövőbeli pilóták számára a sport biztonságát helyezik előtérbe. Ha ez már a Japán Nagydíjon, Suzukában így történt volna, akkor Jules Bianchi valószínűleg még ma is élne és abban a sportban versenyezne, amelyet szeretett."

Belépés